Bespaar op decoratie voor je bruiloft zonder dat iemand het merkt

0
534

Je wil graag dat alles mooi versierd is op je bruiloft. Bloemen en misschien ballonnen op de plaats waar de ceremonie plaatsvindt, decoratie in de feestzaal op tafel, partygadgets in de fotohoek en bij het avondfeest en misschien nog een bedankje achteraf. Allemaal heel leuk maar deze op het eerste gezicht goedkope spulletjes, kunnen het budget hoog doen oplopen. Tien euro voor een kandelaar hier, veertig euro voor een bloemstuk daar, dat zijn geen uitzonderlijke prijzen. Moet je dan inboeten op decoratie? Helemaal niet, decoreer gewoon budgetvriendelijk met onderstaande tips.

Kies een prachtige locatie

De beste manier om te besparen op decoratie is je feest organiseren op een prachtige locatie. Als de locatie op zich al de moeite is, is decoratie helemaal niet nodig. Binnenshuis kan dat bijvoorbeeld in een kunstgalerij of een kasteel zijn. Budgetvriendelijke alternatieven voor dure locaties zijn een openbaar park of een bed & breakfast. Hou er wel rekening mee dat je aangepast schoeisel nodig hebt, als je het trouwfeest in een tuin of park organiseert. Bruidsschoenen met hoge, dunne hakken zullen snel wegzinken in de aarde. Stoffen schoenen kunnen er gemakkelijker vuil worden.

Koop online

Koop je bedankjes en andere decoratie online, je kan er zoveel mee besparen. Zo vind je bij JJ’s House hele mooie bedankdoosjes die je kan laten personaliseren voor amper 0,70 euro per stuk. Soms kan je hele trouwpakketten kopen zodat je onmiddellijk als in het hetzelfde thema hebt.

Er zijn gemakkelijk gratis templates online te vinden die je eenvoudig zelf personaliseert en afdrukt op je eigen papier. Met wat knip –en plakwerk maak je in een handomdraai zelf mooie labels voor op een CD, een doosje, een envelop… Veel goedkoper dan bij een winkel in papierwaren of een drukkerij bestellen.

Bloemen plukken

In bloemen kan je zo duur gaan als je wil. Eigenlijk is het niet nodig om er veel geld aan uit te geven. De houdbaarheid ervan is heel beperkt en veel bloemen die je langs de kant van de weg vindt, zijn perfect. Bespreek eens met familieleden of vriendinnen of het mogelijk is dat jullie de dag voor het huwelijk gezellig bloemen gaan plukken en zelf ruikers maken. Of beperk je tot enkele bloemen. Zo is het heel origineel om een paar doorschijnende glazen flesjes te kopen, daar telkens één of twee bloemen in te steken en deze flesjes op te hangen in plaats van ze op tafel te zetten. Voor een laag budget trek je op een verrassende manier toch de aandacht naar de bloemen.

Kaarslicht

Niets zo romantisch als kaarslicht om sfeer te brengen op een huwelijksfeest. Toch heb je liever wat extra dan de klassieke theelichtjes op tafel. Tegenwoordig kan je leuke kandelaars kopen voor amper 1 euro. De verhuurders van de zaal bieden soms ook kandelaars aan maar vragen daarvoor het tienvoudige.

Een andere optie, zeker als het feest buiten plaatsvindt, is een slinger met twinkelende lichtjes in een boom of een struik hangen.